1. Je eigen zwembad

Nodig

  • Kartonnen (schoenendoos)deksels en/of bakjes van bijvoorbeeld groenten of fruit (onbedrukte binnenkant)
  • Restjes dun karton, minstens aan één kant onbedrukt
  • Potlood, stiften en/of verf en kwasten
  • Schaar
  • Lijm

Niet iedereen heeft een zwembad om de hoek en al helemaal geen zwembad in de tuin. Jammer! Maar zelf een zwembad(je) maken kan iedereen. Sommigen maken er zelfs kunstwerken van. Heb je de zwembadschilderijen van David Hockney bekeken? En wat vind je van het zwembad van Leandro Erlich in Museum Voorlinden? Je kunt daar tot op de bodem van het binnenzwembad komen, zonder nat te worden.

Doen

  1. Kies een kartonnen deksel of bakje. Dat wordt het zwembad. In het deksel van een schoenendoos kun je een bad voor een heleboel zwemmers maken en in een bakje van bijvoorbeeld tomaten wordt het een eenpersoonsbad. Ook fijn.  
  2. Beschilder de binnenkant met golvende waterkleuren. Je kunt aan de binnenrand eerst een golflijntje tekenen. Zo hoog komt het water.
  3. Op restjes dun karton teken je met potlood jezelf en misschien ook je vrienden en vriendinnen in zwembroek, bikini of zwempak. Naar je zin? Trek de lijnen over met een donkere viltstift en kleur daarna in. Laat zien hoe ze zwemmen. Op rug of buik, de school- of vlinderslag of de borstcrawl? Lekker drijven kan ook.
  4. Knip je zwemmers uit en leg ze in het zwembad.

 

Tip: op de restjes dun karton die je over hebt, kun je zwembanden, badhanddoeken, luchtbedden, duikplanken en wat je nog meer bij het zwembad vindt horen tekenen. Zwemmers willen ook wel even kunnen uitrusten.